Jumat, 17 Juni 2011

Kuiz Pengetahuan Global 70 thn CRI

Tahun ini ulang tahun ke-70 Radio Antarabangsa China (CRI). Sempena sambutan ini, CRI menganjurkan kuiz pengetahuan yang berlangsung dari Jun hingga Oktober 2011. Aktiviti ini diadakan melalui laman sesawang CRI dan juga siaran radio CRI dalam 61 bahasa.
1.. Dalam bahasa apakah siaran pertama CRI? *2. Di bandar manakah stesen radio FM CRI di luar negara yang pertama? *3. Berapakah biro induk CRI di luar negara dirancang dalam tempoh 10 tahun yang akan datang? *4. Pada tahun bilakah CRI memulakan aktiviti “Lawatan Persahabatan China-Rusia”? *5. Pada masa ini, CRI bersiaran dalam berapa bahasa? *6. Pada tahun bilakah laman sesawang CRI, iaitu CRI Online dimulakan? *7. Berapakah jumlah kelab pendengar CRI sekarang? *8. Apakah nama kelab pendengar pertama CRI? *Tarikh: 1 Jun hingga 31 Oktober 2011
Peraturan: Kuiz ini dibahagikan kepada dua bahagian iaitu menjawab soalan dalam talian, dan pengumpulan makalah. Bahagian pertama mengandungi lapan soalan. Peserta dapat menjawab semua soalan dengan betul dan menghantar cerita akan berpeluang untuk menang.
E-mel: mal@cri.com.cn
Alamat: Malay Service, CRI-18, China Radio International, P.O.Box 4216, Beijing, P.R.China 100040

Tidak ada komentar: